Väg 108 i Skåne Trendspaning 1388 2014.08.23 
Väg 108 i Skåne Trendspaning 1388 2014.08.23



Scenic road.

Det finns en alternativ väg att närma sig Skåne med bil. Du tar av österut och letar rätt på väg 108 vid Klippan och följer den. Du kommer snabbt förbi världshuset Kalle på Spång som ligger vid en å. Känd från filmen med Edvard Persson.



Bokskogen vid Skäralid.

Du passerar östra delen av Söderåsen och börjar köra igenom en lummig grön tunnel som bildas av en tät bokskog. Har du tid tar Du av till höger och kör upp till Kopparhatten på en vindlade väg som i alperna, men med den skilladen att den går genom en tåt bokskog. Går av och tittar ut över en djup ravin som är unik för Sverige. I ravinens botten flyter en å. Området är nationalpark.



Sveriges skafferi.

Sedan ändrar landskapet karaktär. Det blir som att vara väster om USA på Prärien. Miltals av sädesfält, som slutar i himlen. Konstaterar att säden är bärgad redan. Tidigt.Säkert en rekordskörd.



Framme i Lund.

Vägen tar slut i en märklig rondell. Egentligen en dubbel, med en yttre och inre cirkel.Unik. Klart förvillande. Ta till vänster, så når du Sveriges första motorväg mellan Lund och Malmö. Tänk att Skåne kan vara så omväxlande. Det är kompakt. 10 mil i kvadrat.Du har nu fått en verklig naturupplevelse.Du har nu fått en verklig naturupplevelse.

Forts. följer.



[ Lägg till kommentar ]   |  [ trackbacks 0 ]   |  permalink  |  related link
Yttersta dagen inställd? Trendspaning 1387 2014.08.22 
Yttersta dagen inställd? Trendspaning 1387 2014.08.22



Historien upprepar sig.

Under 1800-talet pågick i Östra USA en övergång från jordbruksekonomi till fabriksekonomi som kulminerade i ett öppet krig 1861-1865. Byten av civilisationer är jobbiga för en del de tror att det är yttersta dagen. Mycket riktigt startade ett antal rörelser, som satte datum för när slutet skulle komma Det började med adventisterna och fortsatte. Den Ytterta dagen har ännu inte kommit.



I vår tid pågår också en övergång till en ny ekonomi.

Det skapar samma grogrund för nya rörelser för oroliga. Nu är det naturen som skall gå under, på grund av att vi släpper ut för mycket koldioxid. De påstår att det pågår en global uppvärmning. Yttersta dagen väntar om inte vi syndare ångrar oss, betalar avlatsbrev etc. Utsläppsavgifter.



Det blir inte varmare.

En utredning har just fastslagit att det inte blivit varmare.

Det beror på att det i Atlanten finns samma företeelse som i Still Havet med El Ninj0 och el Ninja havströmmar som växlar om. . I Atlandten pågå& sedan 15 år en process som vrkar avkylande. Den kommer att vara i 15 år till. Den rår inte koldioxid på. Hela miljörörelsen vilar på att vanligt folk inte vet hur stor koldioxid halten är . 0.0585. Femte decimalen håller på att öka med en enhet och det är det som kommer att vålla yttersta dagen. Folk kan inte räkna?



Yttersta dagen för miljön är inställd t.v.

Det finns alltid människor som har ångest inför framtiden och vill backa historien. Ludditer försökte hindra textilmaskiner. Miljpartiet är vår tid ludditer. Usch och fy för den hemska framtiden. Du store syndare ångra dig och gör bättring! Historien upprepar sig. An ew sucker is born every day?

[ Lägg till kommentar ]   |  [ trackbacks 0 ]   |  permalink  |  related link
The grievance Industri och Fergusson. Trendspaning 1386. 2014.08.21 
The grievance Industri och Fergusson. Trendspaning 1386. 2014.08.21



Butiksrånare blev dödskjuten.

Från övervakningskameror har vi fått veta och sett att han några minuter innan rånat en butik och misshandlat föreståndaren. Vad fick honom att välja en sådan livsstil, kan man fundera? Vilka värderingar hade han? Varifrån hade han fått dem? Det är ju olagligt även i Fergusson i Missouri att råna butiker.



Då är det polisens sak att ingripa.

Polisen i USA är beväpnad och har rätt att skjuta om de blir angripna. Rånaren blev skjuten framifrån och dog. Så mycket är konstaterat. Också att polisen fått en ordentlig blåtira. Fick han den av den döde? Sannolikt? Före skotten? Varför?



The grievance industri. Skylla på andra kulturen.

Ett känt begrepp i USA. Tesen är att alla svarta är hjälplösa, inte kan göra något åt sin situation. De är inte deras fel att de inte kan fullfölja skolan, begår brott, så de hamnar i fängelse. Göra barn med unga flickor , som de inte tar hand om etc. Studera texterna och videoklippen.



Pastorn Al Sharpton lever på att predika detta budskap.

Demokraterna har också samma åsikt. De vill köpa röster med bidrag. Påstår man att de svarta kan påverka sin egen situation så är man konservativ. Media i USA är huvudsakligen demokratisk. När media rapporterar i Sverige så är den huvudsakligen likadan.



Populärkulturen , vilka värderingar lär den ut?

Vilka ideal lär den ut. Vad säger texterna. Vad säger modet?

De programmerar högerhjärnans dator med värderingar, som sedan styr handlandet. Inlärd hjälplöshet?



Jämför med den svenska skoldebatten inför valet.

The grievance industri- skylla på andra finns i Sverige också. Det är lärarnas fel att eleverna inte klarar skolgången. De är hjälplösa, har ingen egen drivkraft. Att mäta om barnen lär sedan något med betyg, usch och fy. Sossarna tog bort betygen och överlämnande den till kommunerna. Nu kämpar de emot.



Vilken politiker vågar säga :

"Det är föräldrarnas sak att ge barnen värderingar, att de för att ha en framtid i den nya kunskapsekonomin, måste lära sig att lära sig." Att inte tala klartext löser inga problem, det konserverar dem både i USA och i Sverige.Det försenar en oundviklig lösning. Men det kräver stort mod - en bristvara i Sverige. Man blir kontroversiell i den svenska konsensuskulturen.

Forts. följer.



[ kommentarer 6 ] ( 14 visningar )   |  [ trackbacks 0 ]   |  permalink  |  related link
Fortsatt regn och kyla? Trendsaning 1385 2014 20.08.2014 
Fortsatt regn och kyla? Trendspaning 1385 2014.20.08.2014



Jetströmmen har parkerat söderut! Och släpper ner varm luft från den smältande Nordpolen enligt miljöpartiet. Oj vad varmt det blir?

Eller?



Forts. följer

[ kommentarer 7 ] ( 18 visningar )   |  [ trackbacks 0 ]   |  permalink  |  related link
Är förändringar omöjliga? Trendspaning 1384 2014.08.19 
Är förändringar omöjliga? Trendspaning 1384 2014.08.19



Alla som jobbar med affärsutveckling har sett det.

Varför såg inte Nokia att marknaden ändrade sig? Varför såg inte finska pappersbruk att efterfrågan sjönk på tidningspapper? Fusioner brukar misslyckas på grund av olika företagskulturer. SSAB skall fusionera sig med ett finskt företag, kommer det att lyckas? Sannolikt inte? Varför lyckas inte en del nya företag sälja sina produkter och tjänster.



Det sitter i väggarna, säger man.

Varför sitter det nu en tiggare utanför varje mataffär i större städer? De har tiggt i 400 år?

Varför blossar rasmotsättningarna upp i USA när en svart butiksrånare Brown blir skjuten till döds av polisen? Osv.



Tyngdkraft och flykthastighet.

Ingen kan se gravitationen. För att besegra tyngdkraften och lämna jorden för en resa ut i rymden så krävs att raketen uppnår en s.k flykthastighet, annars går det inte.



Tyngdkraften kan jämföras med kulturer.

Går det att beskriva en kultur och förstå vad som hindrar?

Den frågan ställdes under ett seminarium under mina doktorandstudier. Det ledde till att vi utvecklade en beskrivningsmodell med 20 punkter, som jag använt sedan dess.



Det är obehagligt för en del att tala om kulturer?

Jag träffar regelbundet företagsledare, och när jag för ämnet på tal, börjar de skruva på sig. De tycker det är obehagligt snudd på svartkonst att tala om kulturer. De är vana vid siffror.Vänsterhjärnedominanta, de ser inte sin egen programmering!



Vänsterhjärnor och högerhjärnor.

Om vi använder den förenklade modellen så är vänsterhjärnan som en räknemaskin, en dator, medan högerhjärnan ser mönster och reagerar på intrycken, en annan typ av dator. Det är där kulturen sitter! Det behövs en begreppsapparat för att beskriva hur den formas. Det finns en dator till , kroppsliga behov som är stark. Dessa tre datorer kämpar om makten över individen.



Bantning är ett exempel. De flesta misslyckas. Varför?

Gamla ritualer hindrar. Ritualen i det här fallet är hur det går till varje gång någon äter eller dricker. Äter man mindre så minskar kaloriintaget och man minskar i vikt. Man måste skaffa sig nya ritualer och följa dem.Nya dagliga ritualer. Byta livsstil. Det senare är det svåra.



Jag blev bjuden på lunch av en kund.

Högt begåvad, påläst. Vi åt en lätt tillräcklig god lunch. Efteråt ville han ha en kaka, sockersug, det fanns inte på menyn. Hans tredje dator var starkare än hans övriga två. Ingen kritik, bara en iakttagelse. Tyngdkraften i den befintliga ritualen är stark och kräver viljestyrka. Det tar tid att etablera en ny vana. Två datorer ytterligare måste programmeras om. Det är det svåra. Ritualer är vad vi gör varje vaken minut. Det är det som skall ändras.Det behövs nya ritualer.



Om det är så svårt att banta i praktiken.

Hur mycket svårare är det då inte för t.ex. romer och svarta i Usa. Det finns massor av ritualer och 19 punkter i deras kulturer som håller emot ungefär som 20 bläckfiskarmar. Om de inte får syn på hur de länge och dagligen programmeras , så sker ingen förändring. Hur ändra 20 punkter samtidigt?



Djävulsutdrivning?

Jag har arbetat med förändringar länge. Det är som att byta religion på folk. Religioner är starka kulturer som programmerar folk. ISIS i Irak ett exempel på vilka skändligheter enligt vänsterhjärnan kan begås, när de andra två datorernas program får styra! Under kursen studerade vi ett antal religioner och ideologier. Vi liknade våra tjugo punkter vid pianotangenter.

Trycker man på alla tjugo knapparna samtidigt kan ytterst få motstå, hjärntvätt kallar en del det. Jag sysslar med det. Då dyker den etiska aspekten upp, det nya programmet är det etiskt riktigt?

Forts. följer.





[ Lägg till kommentar ]   |  [ trackbacks 0 ]   |  permalink  |  related link
Fruktrea! Trendspaning 1383 2014.08.18 
Fruktrea! Trendspaning 1383 2014.08.18







Det gäller att festa när det är Rea på frukt!

Forts. följer

[ kommentarer 15 ] ( 50 visningar )   |  [ trackbacks 0 ]   |  permalink  |  related link
Elefanten kostar pengar (2) Trendspaning 1382, 2014.08.17 
Elefanten kostar pengar (2) Trendspaning 1382, 2014.08.17



Nu kommer notan. Det kostar mera.

Det är arbetsförmedlingen ,vars pengar är slut på grund av ökningen av asylsökande. Det kommer att kosta ännu mera. Skall bli intressant att se hela notan. Det är väl trevligt att någon bjuder generöst, men någon måste betala. Ju generösare ju kostsammare.



Uppoffringar istället för valfläsk.

Alliansen lovar blod,svett och tårar. Vinner man val på detta?

Återstår att se om en månad?

Forts. följer.

[ Lägg till kommentar ]   |  [ trackbacks 0 ]   |  permalink  |  related link
Elefanten kostar pengar! Trendspaning 1382 2014.08.16 
Elefanten kostar mycket pengar! Trendspaning 1382 2014.08.16



Åtta års mörker.

Moderaterna har tillsammans med Miljöpartiet drivit politiken att Sverige skall ha en generösare invandringspolitik än andra länder, utan att berätta att det kostar miljarder, vilket speglar sig i ett stort budgetunderskott. Utan att berätta att det är en anledning till ökande arbetslöshet. Tror de att folk inte kan räkna ?



Elefanten i rummet som man försökt dölja!

Dilemman för politiker är att deras gåvor inte är gratis, de kostar pengar, som förr eller senare måste betalas. Usa är på väg mot 20 trillioner i underskott efter pratmakaren Obamas löften om att införa ett socialistisk himmelrike. Fördelningar ökar inte kakans storlek.





Blod.svett och tårar väntar. Är det en valvinnare?

Moderaternas valbudskap är nu, att elefanten har kostat så mycket, så att de närmaste fyra åren kan inga reformer göras! Tig och lid och fortsätt vara generös! Slutsatsen som vanligt folk nog drar är att SD har haft rätt hela tiden? Som det sägs: det finns inga fria luncher!



Det positiva är att elefanten nu syns.

Dags att redovisa hela notan ! Folk börjar nu förstå att det inte är tupparnas galande som får den ekonomiska solen att gå upp. Det är bara entreprenörer som skapar nya jobb så att ekonomin växer.

Forts. följer.







[ Lägg till kommentar ]   |  [ trackbacks 0 ]   |  permalink  |  related link
Margot, vem är det? Trendspaning 1380 2014.08.15 
Margot, vem är det? Trendspaning 1380 2014.08.15



Stort jubel hos sossarna?

Den nödbedda Margot W har anmält intresse att få sitta i regeringen om de rödgröna skulle vinna. Men det är ju 20 år sedan sist. En ny generation undrar nog vem hon är occh vad hon gjort? Ingen minns vad hon gjorde, utom att bli osams med HSB.



En månads valarbete skall kvalificera henne?

Vad säger de andra flitiga arbeterskorna i vingården, som slitit i 8 år? Partisekreteriskan t.e.x .Upplagt för slagsmål om högsta pinnarna i hönsgården?

Forts. följer.

[ Lägg till kommentar ]   |  [ trackbacks 0 ]   |  permalink  |  related link
40 miljarder till! Trendspaning 1379 2014.08.14 
40 miljarder till! Trendspaning 1379 2014.08.14



Att vara generös kostar tyvärr pengar!

Politikerna älskar ju att tala om att Sverige skall ha en generös invandringspolitik, men har glömt att nämna att det kostar pengar som måste ta från annat t.ex sänk pensionärsskatt eller lånas upp?



För att ta hand om den ökande tillströmningen.

Borg har fått krypa till korset och behöver tillskjuta 40 miljarder till de närmaste 4 åren. Han påstår ju själv att det skall finansieras krono för krona, men glömde i detta fall att beskriva hur det skall betalas? Detta var extra pengar, hur mycket kostar de redan? Frågar man om notan detta kan man räkna med att apolegeterna börja tala om främlingsfientlighet? De är gärna generösa, men tar också gärna springnota efteråt?



Forts. följer.

[ Lägg till kommentar ]   |  [ trackbacks 0 ]   |  permalink  |  related link

Tillbaks Nästa